19 Aralık 2012 Çarşamba

Eğlence Parkı (Lotte World) 1. Bölüm

Seoul'de sayılı günlerimiz kalınca nasıl değerlendireceğimizi bilemedik. En iyisi plan program yapmayalım akışına bırakalım dedim ama o zaman da farkına bile varmadan gün bitiveriyor. Bakınız Busan'da Son Günümüz .Bugün de bizi daha önce gezdiren arkadaşım gezdirecek. Yani gidip gelme konusunda problem yok da nereye gidelim ne yapalım onu düşünüyoruz:) Biz de en iyisi daha önce de adını pek çok kez duyduğum eğlence parkına gidelim dedik. Daha önce hiç fotoğrafını felan da görmemiştim. Dolayısıyla kafamda da nasıl bir yer pek canlandıramadım. Sabah birşeyler atıştırırız, öğlene doğru da buluşur gideriz demiştim ben. Ama arkadaşım ısrarla sabah sekizde gitsek bile çok geç olacağını söylüyordu. Ben de hala ne olacak ki felan diye düşünüyordum. Koreli olan o sözünü dinleyelim dedik, erken buluşmaya karar verdik. Artık gün sayısı azalınca tatmadığımız Kore yemeği kalmasın diye niyetim gene Kore yemeği yemekti ama vakit sınırlı olunca giderken fırın gibi bir yerden poğaçaya benzer birşeyler aldık. Çok fazla çeşit var burda ama domuz yağı olmasın deyince çeşit sayısı azalıyor tabi :)

Metrodan iner inmez arkadaşım karşıladı bizi. Sağolsun giriş biletlerimizi de almış birde orda sıra beklemedik. Normalde giriş tam bilet ne kadar bilmiyorum ama genelde herkesin indirimli kartı oluyor, fiyat yarıya düşüyor bizde yararlandık tabi. Bileti aldık içeri girince bir sürü çeşit binilecek oyuncak vardı, hatta ben yanlış anlayıp girişten sonra her bindiğimiz oyuncak için ayrı ayrı bilet alıcaz sanmıştım. Hemen kafamda hesap kitap yapmaya başlamıştım ki içeri girdikten sonra herşey sınırsızmış. Şimdi anladım arkadaşımın çok erken gitmemiz konusunda neden bu kadar baskı yaptığını. Ama gene de öğleni buldurmadan parktaydık

Park açık ve kapalı olmak üzere iki kısımdan oluşuyor. Açık bölüme 'Magic Island' deniyor ki tüm korkunç mu demeliyim adrenalin mi demeliyim o tarz oyuncaklar burda yer alıyor. Kapalı bölümde ise biraz daha dinlenme tarzı, sakin oyuncaklar yer alıyor. Açık kapalı fark etmiyor, hepsinde sıra beklemek zorundayız.
Parkta bizden başka pek fazla turist göremedik genelde Koreli çiftler vardı. Belki de diğer Asya ülkelerinden gelenler vardır ama tam ayırt edemediğim için bilemiyorum.
Önce kapalı alandan başlayalım;

dışarı çıkanlar



gene bir Türk dondurmacısı mı ne 


evet =)





















yukarda görülen balonlara binilerek park geziliyor 










balonda çok sıra olunca bizde başka bir şeye bindik
ondan çektiklerim



aradan cam da çıkmış, dışarıyı çekmeye çalışmıştım







hız trenini gördük gezerken






Dışarısı çok sakin görünüyordu öyle tepeden bakınca tabi :)


2 yorum:

  1. oooo bunları anlatırken özlüyosundur ki sen yeaaa çok güzel olmuş yine ellerine sağlık:DD

    YanıtlaSil
  2. Hız treni mükemmel ya :)birde o gezilesi balonlar çok zekice,gerçekten çok farklı konseplerde yararlanılacak birşey :)

    YanıtlaSil

^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...