12 Eylül 2013 Perşembe

Kore (Kozmetik) Ürünleri Nasıl Alınır?

Uzun süredir yorumlarla ve mail yoluyla bu konuda çok fazla soru geldi. Belli markaları veya genel olarak soranlar da oldu. Ben genel olarak Ebay ve www.mynameiskorean.com 'u kullanıyorum.

Ayrıca ara ara kullandığım bir diğer site de W2Beauty. Kargo ücretsiz oluşu güzel. Ürünler biraz pahalı gelebilir ama sürekli indirimler oluyor. İndirim zamanında alırsanız hesaplı olabilir. Bir de siteye üye olurken vouchers kısmına  22429710 kodunu girerseniz 5$ hediye çeki geliyor.


Ebay'ı birçok kişi biliyor zaten. Paypal denen sistem işliyor ve oldukça güvenli. Ebay'dan Koreli satıcıdan alışveriş yaparak Skin Food nemlendirici setini almıştım.

Set geldiğinde içinde tester ürünlerle beraber bir indirim kuponu da çıktı.İndirim kuponunun kullanıldığı site de mynameiskorean'dı zaten. O şekilde keşfettim orayı da. Kore kozmetik adına fazlasıyla markaya ve çeşide sahip bir site. Ebay'a göre de daha kolay ve direkt ürünleri görebilirsiniz. Ebay'da zaman zaman Koreli satıcı arıyordum çünkü. İşin tek kötü yanı kargo bedava değil. Bu konuda çok mail attım. Ancak ücretleri standart ve değişmiyor. Çok ürün aldığınız zaman ürün başı kargo 1,5 dolara felan geliyor ama tek tek alınca daha pahalı tabi. Ebay'da ise kargoyu bedavaya yollayanlar çoğunlukta. Ama tabi bu sefer de fiyatı yükseltip kargoyu o şekilde bedava yapan uyanık satıcılar da var. Kısacası iki site arasında neresi ucuzsa karşılaştırma yapıp o şekilde alabilirsiniz.

Bir diğer site ise meşhur GMARKET. Kore adına her şeyi bulabileceğiniz bir site. Gerek giyim, gerek kozmetik gerekse gıda ve daha birçok şey. Gmarketteki her şey o kadar hoşuma gitmişti ki kargo parasını önemsemeden gözümü karartıp Etude House Collajen Serisini mi almadım 40'lı ramenler (ramyon) mi almadım :D Ama tabi sonra iki yakam bir araya gelmeyince tamamen bıraktım ordan alışverişi.
Gmarketten aldığım ürünler maximum 7 gün içinde geldi. Verdiğiniz kargo parasına gerçekten değiyor ama asla önermem. O paraya ilk başta bahsettiğim sitelerden daha çok ürün almak varken bir ürüne o kadar para vermeye gerçekten değmez. Genelde gmarkette ürünler pahalı olmadığı gibi ucuz bile oluyor. Hatta Kore içine çoğu zaman free shipping'ler oluyor ama iş Türkiye'ye gelince kargo parası 18 dolardan felan başlıyor.
Ebay ve diğer siteden aldığım ürünlerin gelme süresi de 7-15 gün arasında değişiyor ve bence bu süre de fazla değil.

Bu sitelerin dışında genel olarak kullandığım başka bir alışveriş sitesi daha var.İsmi biraz Türkçe biraz yabancı ama amacı nedir hala anlamış değilim. Siteye burdan ulaşabilirsiniz
Toplu alışverişlerde çok uygun bir site. Fotoğraflarda görülen innisfree lip tintleri de bu siteden aldım.


















Etude House Collagen Moistfull Facial Freshener+Emulsion
Gmarket'ten aldığım toner ve losyon


Etude House Collagen Moistfull Essence+Cream
Serinin geri kalanını Ebay'dan aldım tabi ^^


Missha Super Aqua Control Toner+Clearing Moistruzer
Sivilce izlerim ve ara ara çıkan sivilceler için aldığım bir üründü.


 Meşhur BB Kremler



Laneige Water Bank Serisi
Ve Laneige Sleeping Pack'i herkese öneririm. Kullanımı da çok kolay. Gerçekten övüldüğü kadar 'bestseller' olduğu kadar varmış.


 Tony Moly Floria Whitening Capsule Essence


Tony Moly Sleeping Pack da bir üstteki ürünün hediyesi =)








Aliexpress'ten aldım dediğim ürünler

NOT: Merak ettiğiniz ürünler olursa yorum olarak yazabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi verip daha fazla fotoğraf ekleyebilirim. ^^

32 yorum:

  1. BB kremleri hangi siteden aldınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, missha markalı olanlari ebaydan almıştım.
      Diğerleri hediye gelmişti bilmiyorum o yüzden.

      Sil
    2. 27 Aralık-15 Şubat arasında online sitemizde ( http://www.thefaceshopturkiye.com/ ) alışveriş yapan müşteriler arasında yapılacak çekilişte 3 kişiye 2 adet Miss A-Hush albümü (poster ile) ve Kim Hyun-Joong- Round 3 albümü (posteri ile) verilecektir. Bu çekilişe katılmak için tek yapmanız gereken alışverişinizden sonra AD, SOYAD, FATURA NUMARANIZI destek@thefaceshopturkiye.com e-mail adresimize yollamak.

      THE FACE SHOP TURKİYE RESMİ WEB SİTESİ
      www.thefaceshopturkiye.com

      Sil
  2. Kozmetik bilgileri almak için mail adresime dönüş yaparsanız memnun olurum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mail atarsanız geri dönüş yaparım.
      trivial3222@gmail.com

      Sil
    2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

      Sil
  3. 27 Aralık-15 Şubat arasında online sitemizde ( http://www.thefaceshopturkiye.com/ ) alışveriş yapan müşteriler arasında yapılacak çekilişte 3 kişiye 2 adet Miss A-Hush albümü (poster ile) ve Kim Hyun-Joong- Round 3 albümü (posteri ile) verilecektir. Bu çekilişe katılmak için tek yapmanız gereken alışverişinizden sonra AD, SOYAD, FATURA NUMARANIZI destek@thefaceshopturkiye.com e-mail adresimize yollamak.

    THE FACE SHOP TURKİYE RESMİ WEB SİTESİ
    www.thefaceshopturkiye.com

    YanıtlaSil
  4. merhaba!laneige'in ürünlerini yorumlar mısınız?sleepinp pack çok övülüyor ama içeriğinde iki tane boya maddesi var kesinlikle kullanılmaması gereken..

    YanıtlaSil
  5. Merhaba, bu sitelerden aldığınız ürünlerin orijinal olup olmadığını nasıl anlıyorsunuz peki?

    YanıtlaSil
  6. http://mutluluga-gidenyol.blogspot.com.tr/2014/06/soran-olursa.html

    YanıtlaSil
  7. Aliexpress ne kadar güvenilir bir site acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç güvenilir değil. Çin'de herşeyin sahtesini yapıyorlar. Bu yüzden çinliler bile çinden kore kozmetiği almıyorlar...

      Sil
  8. Ben de tony moly fanatiğiyim, keçi sütlü bakım serisi ve muzlu gece kremi favorim:) allahtan esim 2-3 ayda bir iş sebebi ile koreye gidiyor ve siparişlerimi getiriyor, istediğiniz bir ürün olursa haberleşelim

    YanıtlaSil
  9. Maalesef artık yurtdışından kozmetik siparişi veremiyoruz. Gümrükte anında yakalıyorlar...

    YanıtlaSil

^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...