14 Şubat 2018 Çarşamba

KGSP 2018 Başvuru

Uzun bir aradan sonra KGSP sürecinde gelen sorulardan sonra yazmaya karar verdim. Çok güzel sorular sorulmuştu bir çok mail aldım bu süreçte ama malesef hepsine dönebilme şansım olmadı. Vaktim oldukça cevaplamayı planlamıştım ama mail kutumun dolmasından dolayı komple temizlik yapmak zorunda kaldım.

Eğer sizin için de bir sakıncası yoksa sorularınızı tekrardan bu gönderi altında yorum olarak yazabilirseniz çok memnun olurum ve cevaplayabilirim.

Öncelikle en büyük kafa karışıklığı olan konu KGSP'ye tek başvuru yolu Kore Kültür Merkezi yani embassy aracılığı ile değil bireysel yolla da başvurabilirsiniz. Şansınızı artırmak için farklı yollar deneyebilirsiniz.

Eğer KGSP olmazsa çok farklı yollar ve burslar da var. Yeter ki isteyin. İstedikten sonra bir şekilde oluyor. KGSP süreci bittikten sonra detaylı olarak yazacağım farklı yolları. Bu süreci yaşamış biri olarak söylemeliyim ki çok sıkıntılı ve kararsızlıklarla dolu bir süreç olduğunu da biliyorum.
Hayallerinizin peşinden yılmadan sorulmadan gidebilmeniz gidebilmeniz dileğiyle.




44 yorum:

  1. Merhaba şerife bir sorum olacaktı bende bu yıl üniversite yoluyla bursa başvurmak istiyorum. Medikal testleri hazırlarken yazdığın yazıda bursu kazandıktan sonra pasaportunu yollamanı istediklerini yazmışsın. Ardındanda bu yorumu gorünce kafam karıştı. Benim pasaportum yok. Başvurmadan çıkartmak zorundamıyım.
    Adsız24 Ekim 2017 18:08
    bir sorum daha olacaktı; pasaportu başvurudan önce çıkartmasam da mülakatı geçersem eğer o zaman çıkarsam olur mu?




    Not Just Korea30 Ekim 2017 00:16
    Eğer elçilikten başvuracaksanız mülakatı geçtikten sonra çıkartabilirsiniz. Ama bireysel yolla direkt üniversiteye başvuracaksanız başvurmadan önce pasaport dahil tüm belgelerin orijinallerini hazırlamanız gerekiyor

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar bursu kazandıktan sonra pasaportu çıkartabilirsiniz. Bunda bir sıkıntı yok.
    Tüm belgeleri önceden hazırlamaktaki kastım mesela diploma transkript gibi belgeler fotokopi olmaz aslı gibidir ya da aslı olması gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Bende bir an şüphe düştüm��
      Bu arada bloğun burs konusunda bana çok faydalı oldu gerçekten emeğine sağlık.

      Sil
    2. Merhaba harika yazılar var tebrikler :) bende bu sene başvurmayı düşünüyorum. Belge konusunda ço muallakta kaldım. Lütfen yardımcı olur musun? Sağlık raporu ikinci aşamada alınacak sanırım. Peki tavsiye mektubunun 2 side akademik olmak zorunda mı ? Bir de belgeler hep bilgisayardan mı doldurulacak?

      Sil
    3. Evet evet ben her aşamayı yazdım. Başlangıc aşaması icin sağlık testi felan gerek yok. Sadece medical bir form var ordaki formu dolduruyorsunuz. Onu da doktora degil kendiniz tik koyarak dolduruyorsunuz zaten. Belgelerin hepsinin bilgisayardan doldurulmasi daha iyi olur. Tavsiye mektubunun ikisi de akademik olabilir. Veya su anda çalışıyorsanız biri akademik olip9 digeri çalıştığınız kurumdaki üstünüzden/amirinizden/müdürünüzden olabilir.

      Sil
    4. teşekkür ederim:) şu anda hazırlık yapıyorum hangi evrakları apostil ettirmem lazım hepsine noter onayı olmak zorunda mı? Mesela nüfus kayıt örneğini çevirtip notere onaylattıktan sonra tekrar apostil gerekli mi? transkriptim zaten ingilizce onu da tekrar apostil ettirmeme gerek var mı?

      Sil
    5. Yok onlarin noter onaylı olmasi yeterlidir. Hatta noter onayı olmadan yeminli tercüme bile yeterli olabilir.üniversitenin bilgilerini iyi okuyun gerek yoksa boşuna para vermeyin notere.
      Apostil diploma ve transkript için gerekli.

      Sil
    6. çok yardımcı oldun gerçekten teşekkür ederim :)
      herşey tamam sadece niyet ve motivasyon mektupları kaldı. Ne yapcağıma dair en ufak bir bilgim yok. Çok önemli mi bu? ne tavsiye edersin

      Sil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba öncelikle soruları cevapladığın için böyle bir blog açtığın için çok teşekkür ediyorum çok yardımcı oldun.Vatandaşlık kaydı için E-devlet üzerinden nüfus kayıt örneği alıp sadece ingilizceye tercüme etmemiz yeterli olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. E devlet üzerinden değil de nüfusa gidip ıslak imzalı şekilde almanız gerekıyor. Onun tercüme edilmesi gerekiyor.
      Eğer anne babanızın pasaportu varsa gerek yok. Direkt pasaport fotokopisini ekleyebilirsiniz.

      Sil
    2. Merhaba ben e-devlet uzerinden almistim. Ama nolur nolmaz diye nufusa bu belgeyi almaya gittigimde bana 1 senedir burdan verilmiyor denmisti.:/

      Sil
    3. Belki de artik verilmiyordur. Su anki sistemi bilmiyorum ama zaten belge turkce oldugu icin onu çevir tince yeminli tercumanin islak imza ve kaşesi olacak uzerinde o sekilde de islak imzalı olursa sıkıntı çıkmayacağını düşünüyorum.

      Sil
  5. Merhabalar! Öncelikle KGSP hakkındaki tüm yazılarınız okudum. Araştırmalarım süresince sizinkilerden daha yararlı ve detaylı bilgilere rastlamadım. Okuduktan sonra zaten birçok soruma yanıt buldum. Bunun için çok teşekkür ederim.
    Danışmak istediğim kısma gelecek olursak, ben lisansımı Çince üzerine tamamladım ve Korece üzerine yüksek lisans yapmak istiyorum. Korece bilmiyorum. Burs başvuru rehberinde de belirtildiği üzere 1 yıl Korece dil eğitimi verilmesi Korece bilmeden o dilin yüksek lisans eğitimi istememi saçma kılmaz değil mi? Sonuçta lisansımız, seçecek olacak yüksek lisans bölümüyle aynı olma zorunluluğu yok değil mi?
    Diğer bir sorum ise Form 2 ve 3 yayınlandığı şekilde o sayfalarının üzerine mi yazmalıyız yoksa boş bir sayfa üzerine mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar çok teşekkür ediyorum.
      Lisansınızı Çince üzerine tamamlayıp Korece üzerine yüksek lisans yapmakta hiçbir sıkıntı yok. Başvuru rehberinde de belirtildiği üzere 1 sene dil kursu var. Ancak kendi tecrübelerime dayanarak elçilik aracılığı ile başvurursanız kazanma olasılığınız çok düşük. Çünkü artık Topik belgesi olmayanı mülakata çağırmıyorlar nerdeyse. O yüzden direkt üniversiteye başvurmanız hatta regional bir üniversite seçmeniz daha da şansınızı artıtabilir.
      Daha önce formlarla ilgili fotograf paylaşmıstım. Ayrı bir sayfa değil de belgelerin üzerine küçük post it'lerle etiketleme yapabilirsiniz.
      Kolaylıklar dilerim.

      Sil
  6. Merhaba,

    Şu an tam da bahsettiğiniz o sıkıntılı karar verme/verememe aşamasındayım ve yazılarınızı okumak bir nebze olsun kafamdaki soruları cevaplamama sebep oldu. Bu nedenle öncelikle teşekkür ederim. Benim merak ettiğim acaba dil eğitiminin ardından master ya da doktora eğitimi tamamen Korece mi ilerliyor? Ben yüksek lisansımı Türkiye'de tamamladım bu nedenle doktora süreci benim için daha uygun olur diye düşünüyorum ama bir diğer bilinmez unsur da Güney Kore'de doktora eğitimi sırasında Türkiye'deki gibi bir yeterlilik sınavının olup olmaması. Türkiye'de üniversite fark etmeksizin bu sınav yapılıyor, acaba Güney Kore'de bu sistem nasıl işliyor bir fikriniz var mıdır? Her ne kadar öncesinde dil eğitimi sağlanıyor olsa da Korece olarak bilimsel yeterlilik sınavı vermek şu an biraz korkulu rüya benim için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüksek lisans bitti ise tabiiki doktoraya başvurmak en mantıklisi. Aynı alanda ilerleyeceksiniz sıkıntı çıkmaz. 1 senelik dil kursunun ardından Topik sınavından en az 3. Seviye alabilirseniz o sekilde yuksek lisans ya da doktoraya başlayabilirsiniz. Eğer 1 senede halledemezseniz ek olarak 6 ay daha sure veriyorlar. Hic bilmeyenler bile halledip basladi diye duymuştum .Yeterli bir sure diye düşünüyorum tabi sizin seviye be çabaniza bağlı. Derslerin işleyişi dili ise seçtiğiniz bölüme ve üniversiteye bağlı olarak değişir.

      Sil
  7. Merhabalar! Benim tüm belgelerim neredeyse hazır. Üniversite aracılığıyla başvuru için geç kalmış sayılır mıyım? 9gün var neredeyse, posta ile yollasam yetişir mi?

    YanıtlaSil
  8. Merhaba :) Size mail gönderenlerden biri de bendim :) Yanıt alamasam da buradan farklı bir soruyla geri dönmüş olayım :)
    Bugün mülakat için arayacakları gündü, ne yazık ki beklediğim telefon gelmedi...
    İngilizce belgem var (IELTS) fakat Korece (TOPIK) belgem olmadığı için çağrılmadığımı düşünüyorum.
    Hem gireceklere nacizane tavsiyelerimi yazmak hem de size yine soru sormak istedim.
    Öncelikle, kimse kırılmasın, şunu söylemek isterim: TOPIK belgesi olmayan bence başvurmasın, Kore hükümeti herkesin başvurabileceğini, (Sejong Enst.'den) Korece sertifikası olanlara ek puan verileceğini, sayısal bölümlere öncelik tanınacağını söylese de bence durum çok farklı. Backgroundumda bir sıkıntı olmamasına rağmen çağrılmama sebebim olarak kesinlikle TOPIK sertifikamın olmayışını görüyorum. Rekabet büyük yani. Sıkı çalışın TOPIK sınavını vermeden başvurmayın gençler.
    Çok çok sancılı bir süreç, demişlerdi de inanmamıştım, Türkiye'deki gibi bir sistem beklemeyin, bir batılı ülkenin sistemi gibi her şeyin açık olacağını da beklemeyin, Kore hükümeti ince eleyip sık dokuyor. Ayrıca garantici biriyseniz epey paranız gidecek ilk başvuru aşamasında hazırlıklı olun.
    Farkettiğim bir şey daha; başvurmadan önce Kore'ye gidenler bence bir tık daha şanslı çünkü en azından ortamı gördü orada yaşadı bu bursa başvuruyorsa orada yaşayabilir diye düşünüyor jüri.
    Çok fazla belirsizlikle uğraşacaksınız hazırlıklı olun. Kore Kültür Merkezi her ne kadar yardımcı olsa da bazen işler sizde bitiyor. Yani belirsizlikler içerisinde karar vermek zorunda kalıyorsunuz. Bunun da sebebi Kore hükümetinin istediği belgelerle, Türkiye'de verilenlerin bazen farklılıklar göstermesi. Mesela Kore hükümeti mühürlü, imzalı, resmi zarfta tavsiye mektubu istiyor. Benim okulum ise resmi zarfı vermiyor. 2 zarf için ne kadar çok koşturdum anlatamam... Tavsiye mektupları profesörün kendi görüşüdür üniversiteyi bağlamaz diyorlar, zaten bir çoğu Kore'den habersiz... O yüzden saçma işler yüzünden zaman kaybettim.
    Gelelim benim soruma: "Eğer KGSP olmazsa çok farklı yollar ve burslar da var. " demişsiniz ve yazacağınızı da söylemişsin. Şuan okulların da KGSP başvuru tarihi bitti sanıyorum ki. Bu nedenle tek okula da başvuramıyorum. Acilen sizin tavsiyelerine ihtiyacım var. Çünkü şimdi başka yollara başvuramazsam bir daha hiç olmayacak :(
    Umarım yanıtsız bırakmazsınız 
    Vazgeçer gibi olduğumda, evraklar konusunda sıkıntı yaşadığımda blogunuzu okudum, bana güç verdiniz.
    Her şey için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mail adresim: pakciuon@gmail.com

      Sil
    2. Merhabalar güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Gerçekten isteyen kişiler kendi zaten yeterince araştırıp genelde son anda tıkanıyorlar. Mailinizi malesef ki göremedim. Ancak ben artık birebir yardımcı olma işini bıraktım. Çünkü artık iş o kadar komik bir hal aldı ki. Aldığım mailleri görürseniz gülersiniz. Yazmayacaktım da ama yorumuzunu okuyunca süreç aklıma geldi detaylı olarak yazacağım en kısa zamanda inşallah.
      Topik kısmına sonuna kadar katılıyorum ben bunu dediğim zaman ben zaten Korece biliyorum zaten 1 sene hazırlık var diyen oluyordu. Rekabet büyük ben 2010 dan beri takip ettiğim için biliyorum ki her sene gitgide de zorlaşıyor.
      Belge ayarlaması ayrı dert, millete laf anlatman ayrı dert.
      Artık KGSP süreci bitti ama bireysel dediğim farklı yollar için vakit çok merak etmeyin. Ben o şekilde de 2 farklı üniversiteden kabul almıştım. Birçok kişi KGSP'ye yöneldiği için bilmiyor.
      Kore'ye gidenlere öncelik tanınma kısmına tam katılmamakla beraber artı etkisi olduğunu düşünüyorum. Çünkü yarıda bırakıp dönme ihtimaline karşı gidip görmüş kişilere öncelik veriyor olabilirler. Via university aracılığı ile başvuruda belgeler konuşurken mülakatta kişi olduğu için bir sürü değişken giriyor devreye malesef.
      Eğer gerçekten istediğiniz buysa sakın vazgeçmeyin^^

      Sil
    3. İyi akşamlar. Ben de aranmadım malesef ki. Ve sonuna kadar katılıyorum sizin bireysel yardım işlerinden çekilmenize. Çünkü bir çok saçma sapan daha ne araştırma yapacağını bilmeyen insanlar size saçma sapan sorular yönelttiğinden eminim. Bahsettiğiniz diğer farklı yollar neler acaba yardımcı olabilir misiniz? Ben çok araştırdım ama bu Kore bursları diğer ülkelerden çok daha zor ve sınırlı sayıda sınırlı imkanlarla. Bahsettiğiniz o diğer yollar nedir acaba? Üniversite profesörleriyle iletişime geçmek mi?

      Sil
  9. Bu arada mülakata çağrılmalar bugün oldu gene çağrılmadınız mı ? IELTS olduğu için çağrılabilirsiniz bence ben o kısma dikkat etmemiştim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yanıtınız ve ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim :)
      Maalesef çağrılmadım.
      Hatta İngiltere'den dil okulundan alınmış sertifikam ve IELTS belgem olmasına rağmen aramadılar.
      O yüzden ben de; "TOPIK belgesi olmayan başvurmasın" kanısına vardım.
      Her neyse, yeni yöntemleri anlatacağınız postunuzu bekleyeceğim.
      Size bu konuda çok güveniyorum.
      Kendinize iyi bakın, tekrar sağolun :)

      Sil
  10. Merhaba ,ben de ilköğretim matematik öğretmeniyim.Suan Sejongda Korece öğreniyorum. Yani yolun başındayım bu yüzden hazirligim seneye yönelik.Ortalamam 2.95 gibi düşük bir derece. Eğitim psikolojisi üzerine yüksek yapmak istiyorum ama bu ortalamayla kabul alabilir miyim emin degilim. sizce hangi alana yonelmeliyim ve bu sene içinde neler yapmam gerekiyor? Arkadaslarin da dediği gibi en iyi bilgilendiren sizsiniz ve incitmeden hayallerimizi destekleyen de.. çoğu cok zor vazgeç tarzi konuşurken siz asla pes etmeyin diyerek motive ediyorsunuz. Bu yüzden teşekkürler ^^

    YanıtlaSil
  11. Great post!

    You have a nice blog!

    Would you like to follow each other? (f4f) Please let me know on my blog with a comment! ;oD

    Have a great day!

    xoxo Jacqueline
    www.hokis1981.com

    YanıtlaSil
  12. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  13. Merhaba, ben liseyi yeni bitirdim ve KGSP bursuyla kore'de üniversite okumak okumak istiyorum hatta Korece bölümü okumak istiyorum. KGSP Bursuyla Lisans okumam için hangi belgeler gerekli lütfen yazar mısınız?

    YanıtlaSil
  14. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  15. Merhabalar, öncelikle sorularımızı böyle dikkate aldığın için teşekkür ederiz. Benim kafama takılanlar şöyle ki, KGSP lisans bursuna başvuracağım ama 2019 haziran da mezun olacağım, başvurular 2019 eylülde, fakat kazanamama ihtimalim ççoook fazla tabi ki eğer kazanamazsam eylüle kadar türkiyedeki tercih vakitleri geçmiş oluyor. Bu konu nasıl olacak bunun hakkında bir fikrin var mı? Bir de ben bu sene liseden mezun olacağım için, korece yahut ingilizce çalışmaya veya kurslarına gitmeye fırsatım yok ve bulunduğum şehirde de bulunmuyor zira. Yine de anlayıp anlaşacak derecede iyi ingilizce biliyorum. Topik ve ielts belgelerim olmadan lisans başvurusunu kazanma ihtimalim hiç mi yoktur sence?

    YanıtlaSil
  16. Merhabalar~Ben liseden yeni mezinnoldum lisan icin basvurmak istiyorum ama bu konuda hicbir bilgim yok surec asamasi nasil hic bilmiyorum kafam iyice ccok fazla yardima ihtiyacim var ve birde ikinci bir dil bilmek zorunluluugu varmi?

    YanıtlaSil
  17. Merhabalar öncelikle bilgi almak istiyorum fakat etrafında bu olaya hakim olan kimse yok .Sizden sadece biraz bilgi almak istiyorum bu toplanacak olan belgelerin listesini nerden buluyoruz mesela ben siteye yani iki steye baktım elçilik ankarada ki ve ona bağlı bi siteye fakat anlamadım belgelerle ilgili bisey göremedim. Ve sınava giriyor muşuz sınav dili türkçe dir diye düşünüyorum ve sınav içeriğini bulamadım yani girilecek olan sınav ne içerikli olacak yani sınav olacak mı bana biraz verirseniz çok minnettar kalırım .

    YanıtlaSil
  18. Blogunuzu anca keşfettim ve takibe aldım. Sizi ve bu yorumu gören tüm arkadaşları bloguma davet ediyorum.Sağlıcakla Kalın.
    https://dizifilmkitaptavsiye.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  19. Use this diet hack to drop 2 lb of fat in just 8 hours

    More than 160000 men and women are losing weight with a easy and secret "water hack" to burn 2 lbs each and every night while they sleep.

    It's very easy and it works on everybody.

    You can do it yourself by following these easy steps:

    1) Grab a clear glass and fill it up with water half the way

    2) Then do this crazy HACK

    and become 2 lbs lighter the very next day!

    YanıtlaSil
  20. Önemli giriş adreslerine buradan ulaşabilirsiniz.
    betturkey giriş
    betpark giriş
    AF2H1

    YanıtlaSil

^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...